İnstagram Hesap Silme İşlemi Nasıl Yapılır?

İnstagram hesap silme işlemi nasıl yapılır? Hesap tam olarak nereden hangi adımları izleyerek kapatılır?

Dünyanın en büyük fotoğraf paylaşım platformlarından bir tanesi olan İnstagram dünya genelinde 1 milyara yakın kullanıcı sayısı ile en popüler sosyal platformlar arasında yer almaktadır. Facebook tarafından geçtiğimiz yıllarda satın alınan platformda yakın arkadaşlarınız ile fotoğraflarınızı, anılarınızı ve hikayelerinizi kolaylıkla paylaşabilmeniz mümkündür. Son yıllarda platform sağladığı özelliklerle birlikte kullanıcılarının işletme hesabı açarak ürün tanıtımı, satışı ve benzeri işlemleri de İnsta üzerinden yapabilmektedir.

Son zamanlarda platformda artış gösteren işletme hesabı sayısı, abartılı eğlence sayfaları ve gerçek olmayan (fake) hesaplar nedeniyle bir grup kullanıcının artık kullanmak istemediği bir yere dönüşmüştür. Birçok kullanıcı hesabının tam olarak nereden kapatılacağını veya tam olarak silineceğini merak etmekte, bu yazımızda sizlere İnstagram silme işlemini adım adım anlatarak yardımcı olmaya çalışacağız.

İnstagram Hesap Silme

İnstagram hesap kapatma işlemi bilindiği üzere mobil uygulama üzerinden yapılmamaktadır. Bu işlemi gerçekleştirebilmek için bir bilgisayar üzerinden hesabınızı silmeniz gerekmektedir. Aşağıda yer alan linke tıkladıktan sonra sıraladığımız işlem adımlarını takip ederek hesabınızı tamamen kapatabilirsiniz.

          “Eğer hesabınızı tamamen silmek istemiyorsanız dondurarak bir süreliğine geçici olarak kapatabilirsiniz.
İnstagram Hesap Dondurma İşlemi Nasıl Yapılır? Konulu içeriğimize göz atabilirsiniz.”

 

İnstagram Hesabı Silme Linki
https://www.instagram.com/accounts/login/?next=/accounts/remove/request/permanent/

  • Yukarıda yer alan linke tıkladıktan sonra açılan sayfadan kullanıcı adınızı ve şifrenizi girerek hesabınızı açınız.
  • Giriş yaptıktan sonra direkt olarak karşınıza “Hesabını Sil” sayfası çıkacaktır.
  • “Hesabını Neden Siliyorsun” kısmından herhangi bir seçeneği seçin.
  • Bu adımdan sonra açılan sayfada “Devam etmek için lütfen şifreni tekrar gir” kısmına tekrar şifrenizi girin.
  • Son olarak kırmızı renkteki “Hesabımı Kalıcı Olarak” butonuna tıklayınız.

Bu işlem adımlarından sonra hesabınız tamamen kapatılmış olacak. Dikkat etmeniz gereken önemli husus ise kullanıcı adınızı bir daha kullanamayacağınız olmanızdır. Bunun yanı sıra hesabınızda bulunan tüm resimler tamamen yok olacaktır. Bu sebeple silme işleminden önce bunları yedeklemenizi öneririz.

Hakkında Abonelikler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir